Известие

Collapse
No announcement yet.

Малко проблеми след смяна на двигател.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Отвори капачката за маслото и наври нос. Подобна е миризмата ако гори масло и го хвърля през ауспуха.
    От ауспуха немирише на масло,на мен лично ми мирише на ацетоноподобие.Качвам малко снимки как дими при лошо и хубаво време и водата където се събира в ауспуха.
    А останалите неща от какво може да са?Тресенето на двигатела и мекия волан?
    Attached Files
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Ако мирише на развалени яйца (сяра), то катализатора ти е запушен...Ти, обаче казваш, че сте го махнали...Ако не губи масло и антифриз, може повечето "дим", който излиза в същност да е пара поради по-студеното време...

За тресенето - дюзи чистил ли си някога? От тях може да тресе...От бобини също...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        Ако мирише на развалени яйца (сяра), то катализатора ти е запушен...Ти, обаче казваш, че сте го махнали...Ако не губи масло и антифриз, може повечето "дим", който излиза в същност да е пара поради по-студеното време...

За тресенето - дюзи чистил ли си някога? От тях може да тресе...От бобини също...
        Дюзи не съм чистил(а как се чистят?),бобините са ок,чистени скоро и изправни.Катализатора е махнат ама само заадния,имам още 2.

---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:28 ----------

Първоначално публикувано от vodafon Покажи съобщение
        Я земи сложи убав бензин и я покарай тая кола малко - може и некой подобрител за бензин да хакнеш, дето обира влагата.
        Като ти гледам кюнеца си 6+(освен ако не си го шомполирал или сменявал) ,ако я караш с грозен бенз ще си със тресене минимум.
        Бензина беше до денс български,ОМВ Карера-100,преди заредих тук в Гърция,пак 100 октанов Джет Ойл.Какво имаш впредвид 6+ за ауспуха,че е добре ли?Не е сменяван нито е чистен.

Comment

Според мен по-сигурният вариант е бръкни леко с пръст и обери малко от саждите, след това разтъркай с друг пръст и ако черното стане мазно е възможно да ти гори маслото. А за тресенето и аз мисля че е възможно да са дюзи...
          Имах идентичните проблеми на ситроенчето ми, но заради студеното време си мислих, че е конденз, а дюзите ми се бяха запушили заради газ-та и понякога дори гаснеше.
          1986 Alfa Romeo Sprint ex.
          1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
          1999 Citroen Saxo 1.0
          Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

Първоначално публикувано от vodafon Покажи съобщение
            Ми аспухчето е като дупето - ако и работят червата има хубаво ако
            Демек не е в сажди кюнеца значи има хубаво изгаряне на смес в правилните пропорции -нито е богата нито гори масло ,само белите цънки показват леко обедняване ако я караш таксиджиската (лекичко на 5-та с 2000 об.)предполагам да не ти гори много .
            Но май се лъжа за белите цънки - капчици вода са .
            Виж свещите как са като цвят ,нагар имат ли .Може да се разберат мн. неща от тези два елемента на това чудо на природата и автомобилостроенето.
            А накрая сам си дал отговора - в БГ бензина е като гръцко патоки, па ако ще да е ОМВ не карера ами Лукойл карера.
            От последните дни по новините не ви ли стана ясно че по всички БГ бензиностанции продават лайната на ЛукОйл.
            Това в ауспуха е точно капки вода,свещите са чисто новички и оригинални на 20 дена.За бензина идея нямам кой е добър в България,но знам къде данезареждам в Солун,неживея в България колега и да си призная зареждам където ми падне в БГ.

Comment

Колега, защо не си провериш ламбда сондите и дебитомера? Моята ламбда беше заминала и тресеше доволно мотора.
              sigpicAlfa Romeo 156 1.8TS ГИ '98

Comment

Първоначално публикувано от Degree Покажи съобщение
                Колега, защо не си провериш ламбда сондите и дебитомера? Моята ламбда беше заминала и тресеше доволно мотора.
                Дебитомера е Ок,виж за ламбдите и намен ми мина през ума,даже днес питах за цени на оригинални ламбда рикамби.
                Истината е че май малко се шашкам повече от необходимото,ама ,,Страх лозе пази",лош опит със тукашни сервизи и смяна на двигател.

Comment

Колега, пробвай с добавка на "Лики моли" за дюзи - може да не помогне, но със сигурност няма да навреди - при мен помогна - бях със същите симптоми.
                  AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                    Дюзи не съм чистил(а как се чистят?),бобините са ок,чистени скоро и изправни.Катализатора е махнат ама само заадния,имам още 2
                    Дюзите се чистят на ултразвук...АКо е седяла дълго време без да се пали е възможно да са "спекли" така да се каже.
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Дюзите се чистят на ултразвук...АКо е седяла дълго време без да се пали е възможно да са "спекли" така да се каже.
                      Ми може и така да е,тоя мотор преди да го сложа не е пален 5-6 месеца,дано не е проблем че към България чак около 20 април ше идвам.Каде мога да направя тази процедура и колко струва?
                      Last edited by Кайо; d.m.y г., 22:54.

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                        Дюзи не съм чистил(а как се чистят?),бобините са ок,чистени скоро и изправни.Катализатора е махнат ама само заадния,имам още 2.

---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:28 ----------

Бензина беше до денс български,ОМВ Карера-100,преди заредих тук в Гърция,пак 100 октанов Джет Ойл.Какво имаш впредвид 6+ за ауспуха,че е добре ли?Не е сменяван нито е чистен.
                        Чакай малко как така махнат катализатора ама има още два. Това трябва да означава че колата е 2000-2001 което е евро-3. Кой и махна катализатора. При ерво-3 премахването на катализатора трябва д ае сързано с намеса по софтуера на компа изключване на сондата след катализатора,иначе се записва грешка.
                        Я чземи мини една свяствна диагностика да се види коя сонда работи и коя не. Със сигурност едната вече не отчитра нищо само несъм сигурен дали това влияеше на работата на двигателя. Каква е причината да махнеш катализатора кога за последно си проверявал ссондите дали работят.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                          Чакай малко как така махнат катализатора ама има още два. Това трябва да означава че колата е 2000-2001 което е евро-3. Кой и махна катализатора. При ерво-3 премахването на катализатора трябва д ае сързано с намеса по софтуера на компа изключване на сондата след катализатора,иначе се записва грешка.
                          Я чземи мини една свяствна диагностика да се види коя сонда работи и коя не. Със сигурност едната вече не отчитра нищо само несъм сигурен дали това влияеше на работата на двигателя. Каква е причината да махнеш катализатора кога за последно си проверявал ссондите дали работят.
                          Колата е 2001,евро-3,но ,,новия " двигател е 1998,евро--2,махнат е катализатора преди 3-сонда,дефакто си беше изпаднал сам,в сервиза където ми смениха двигатела бяха свалили цялата изпускателна система всичките тръби и подобни за да ги почистят външно от залепнал наелон че смърдеше ужасно като загрее колата.Грешки непоказва и не е записала,поне засега.Диагностика на ламбдите е направена пак в същия сервиз,така или иначе се вкарах в голям разход бях решил и тях да меня защото откакто съм купил колата ламбда несам сменявал,но човека каза че си работят добре.

Comment

При ЦФ3, ако махнеш само "главния" катализатор - грешка не свети (карал съм без него 2 години)! Махнеш ли пре-катализаторите (питите веднага след колектора) чек-а светва в рамките на 150км-200км...Лично тествано многократно

FIAT Coupe 16VT

Comment

При ЦФ3, ако махнеш само "главния" катализатор - грешка не свети (карал съм без него 2 години)! Махнеш ли пре-катализаторите (питите веднага след колектора) чек-а светва в рамките на 150км-200км...Лично тествано многократно
                              Е при мен е точно така,махнат е,,главния"катализатор,нито свети,нито записва грешки,поне засега не е записал.

Comment

Сложиш петък една добавка за почистване на инжекторите на Вюрт и след два дена интензивно каране с доста газ тресенето на мотора се пооправи.
                                Обаче нещо друго забелязах,всвки ден си проверявам нивото на маслото и антифриза,антифриза нещо се базика с мен,събота беше под минимума,запалих колата и като позагря се вдигна нивото на антифриза,поодвих леко капачката и казанчето се напълни доста над максимума.Обезвъздуших радиатора долях антифриз,нивото ок,карам около 80км спирам гледам нивото пак ок,след около 2 час проверявам пак на изстинал двигател и нивото пак е доста под минимума.
                                Три пъти правя обезвъздушаване за два дена и нивото неиска да заспи.Това пък чудо са какво е?

Comment

Working...
                                X